субота, 18. фебруар 2012.

Tvoja savršena maturska haljina

Matura je veče kada si svesna da nikada više nećeš morati da vidiš profesorku hemije, a bude ti žao. Matura je veče kada ćete svi da se sredite i da proslavite što nećete morati jedni druge da trpite. Proslava punoletstva je dan kada i formalno ulaziš u svet odraslih.A što pre rešiš šta ćeš da obučeš, imaćeš više fore da smisliš sve ostalo, što je ipak mnogo bitnije.
Mnoge tinejdžerke od biranja haljine naprave neviđenu dramu. A ustvari, sećaće se da su se poljubile sa tim i tim likom na maturi, ili kako im je onaj štreber rekao da je u nju zaljubljen. Ili po blamovima razredne. Budite ležerne oko odlučivanja. Takođe nema razloga da maltretirate roditelje da kupuju ono što im je iznad mogućnosti. 
Nema razloga da izgledate kao da imate 40 ili još gore, pevate u Grandu. Obucite se sofisticirano. Vaše godine vas već čine lepim. Nema mnogo problema u ulepšavanju. Nemoj da kupuješ previsoke štikle ako ne umeš dobro da hodap na njima. Možeš da ih kupiš što pre, pa da vežbaš po kući.
Prava haljina je ona u kojoj se ti osećaš dobro. Ne ona koja se dopada tvojo drugarici, babi i tako dalje. Ne treba da izgledate klonirano.
Haljinu možeš i sašiti, materijali nisu skupi, a imaćeš haljinu po svojoj želji. 
Evo nekoliko saveta:

1.Jaki bokovi i bedra – najjednostavniji način za njihovo balansiranje je izabrati haljinu koja nije uska nego lagano pada preko donjeg dela tela. Još bolje ako haljina ima dublji dekolte ili gola ramena pa će na taj naćin privući pažnju na njih.
2. Slabe, opuštene ili deblje ruke – naravno da je ovde najbolji izbor haljina dugih rukaa. Trik je da izabereš neobične rukave. Slično mošež postići ako na haljinu bez rukava dodaš šal ili bolero.
3. Ako si sitna, dobar izbor za tebe su elegantne haljine, bez previše nabora ili nekih “slatkih” elemenata. Neka haljina bude u jednoj boji, naglašavajući tvoju figuru. Odluči se za baršunaste, nežne materijale.
4. Ako nosiš veće brojeve izaberi jednostavnu haljinu, pogotovo u nekoj tamnoj boji. Crna je nepogrešiv izbor, u njoj svi izgledaju mršavije. Uz to ako haljina nije kratka, izdužiće te i izgledaćeš super!
5. Ako su tvoj problem noge, možeš izgledati dobro i bez da ih pokazuješ. Umesto za pantalone odluči se za dužu haljinu. Ako je od finijeg materijala izgledaćeš jako elegantno.
6. Za široka ramena dobar izbor su haljine bez naramenica. Ne treba da tražiš haljinu koja će ih prekriti nego onu koja će naglasiti neki drugi deo ili koja ima na sebi neki naglašen detalj, poput mašne. Naravno, izbegavaj nabrane rukave  ili naramenice.
7. Ako nemaš struk problem ćeš rešiti izborom haljine koja je sečena niše ili više od struka. Pogotovu ako je u dve nijanse ili kombinacija dva materijala.
8. Ako imaš velike grudi, izaberi haljinu koja se veže oko vrata, po mogućnosti  s naboranim gornjim delom. Ako haljina ima širu suknju potpuno ćeš izbalansirati grudi. Izaberi materijale koji klize i lagano padaju ali se ne lepe uz tebe. Izbegavaj ogrlice kao I bilo kakve ukrase i dodatke na gornjrm delu haljine.
9. Male grudi – većina svečanih haljina bolje stoji na devojkama sa malim grudima, tako da on zapravo nemaju nekih problema pri izboru haljine. Međutim, ako želiš optički povećati grudi izaberi haljinu koja ima na tom delu volumen poput volana, ukrasa I slično.
10. Ako si premršava I nemaš oblina ženstvenost ćeš postići s jasnim bojama i tamnijim uzorcima. Ekstra detalji su nabrani rukavi, šira suknja I slično. Izbegavaj materijale koji se pripijaju uz tebe kao I haljine koje puno otkrivaju.

POVEZANI ČLANCI:
Moje dete - moja budućnost: Zašto da učim - kako da učim?
Moje dete - moja budućnost: Pokažimo razumevanje za brige naših tinejdžera
Moje dete - moja budućnost: Druženje je veoma važno za našu decu
Moje dete - moja budućnost: Dozvolite deci da se zaprljaju u igri !
Moje dete - moja budućnost: Deca i roditelji u potrošačkom društvu
Učitava se...

Нема коментара: